Kivizsgálás

Az első alkalom a probléma felméréséből áll, amely magába foglalja az állapot meghatározást (diagnózist) s a beavatkozás módjának, formájának, előre látható szükséges hosszának a megállapítását.

Pszichoterápia

A kivizsgálást követően a pácienssel megállapodunk a pszichoterápia feltételeiben, terápiás szerződés formájában. A pszichoterápia többféle módszerrel végezhető beavatkozás, rendelőnkben az autogén tréning, az egyéni dinamikusan orientált pszichoterápián át a csoportanalízisig terjed.

Csoportanalízis

“A darvak csapatban repülnek, v-alakban. A csapat elején és oldalain a tapasztalt madarak találhatóak. Az elől repülők az irányt tartják, a csapat oldalán elhelyezkedők az alakzat megtartásáért felelnek. A forma alkalmas arra, hogy a csoport, mint egész, együttes mozgása által kiküszöbölje, korrigálja a fáradtságból, esetleges repülési tapasztalatlanságból eredő hibákat, s segít abban, hogy lehetőleg minden tagja elérje az út célját. A darvak tudnak valamit a csoport gyógyító tényezőiről.”
Urbán Éva

A csoportanalízis az egyik legösszetettebb pszichoterápiás beavatkozási forma. Dolgozik az egyén benső, intrapszichikus világával, személyközi kapcsolataival, s megérti a társadalmi beágyazottság okozta traumákat is.
A csoport egy sajátos lélektani teret hoz létre, amelyben olyan érzések, gondolatok, viselkedések is megjeleníthetővé válnak, amelyek sehol máshol nem.
A csoporthelyzet adta biztonság ezért a változás különösen erős lehetőségét hordozza magában.
http://groupanalyticsociety.co.uk/

Pin It on Pinterest

Share This